Mikä on Suurpeli?

Suurpeli 2023 on Keski-Suomessa Jämsässä järjestettävä pohjoismaiden suurin ja kaunein värikuulaskenaariopeli jossa pääset haastamaan itseäsi isolla pelikentällä satojen muiden pelaajien kanssa. Pelin järjestäjänä toimii Jämsän Paintball. Suurpeli on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2003 ja olemme kehittäneet tapahtumaa jatkuvasti siitä alkaen. Käytössämme ovat Suomen suurimmat värikuulaan tarkoitetut pelialueet. Osallistujien määrä on vaihdellut vuosittain mutta tyypillisesti pelaajia on 500 - 600 pelaajan välissä. Kentällä siis riittää väkeä jota ampua.

Koska Suurpeli on?

Suurpeli 2023 järjestetään 12.8.2023! Suurpeli 2023 kestää kokonaisen päivän. Tapahtuma alkaa aamulla ja jakautuu kolmeen erilliseen puolentoistatunnin erään joiden välissä on tauot huoltoa ja ruokailua varten. Paikalta löytyy kioski/kahvio/pop-up ravintola josta ruokaa ja juomaa ostaa itse paikalle tuomiensa eväiden lisäksi.

 

Paikalta löytyy tyypillisesti myös Sissoksen pop-up myymälä josta voit paintballkärpäsen puraistessa hankkia itsellesi omaa kalustoa. Lisäksi paikalla on myös ensiapupiste ammattitaitoisine ensiapuhenkilöstöineen.

Pelialue?

Pelialue on SUURI! - lähes neliökilometrin kokoinen, monimuotoinen ja koostuu sekä rakennetuista pelialueista, pelloista sekä perisuomalaisesta metsästä. Iso ylpeyden aiheemme on rakennettu kaupunki jossa vastustaja voi olla minkä tahansa kulman takana. 

Tarvitsenko kokemusta?

Kun tulet Suurpeliin aiemmalla kokemuksellasi ei ole väliä. Voit olla kokenut pelaaja tai ensimmäistä kertaa liikenteessä. Voit tulla halutessasi yksin tai voit ilmoittaa kerralla mukaan koko kaveriporukkasi. Kaveriporukat sijoitetaan aina samaan ryhmään jotta pääsette pelaamaan yhdessä. Tarvittaessa vuokraamme koko porukallesi kaikki pelivälineet edulliseen hintaan. Mukaan tarvitset omasta puolestasi vain vaatteet joissa on mukava liikkua sekä mielellään jalkaa hyvin tukevat kengät.

 

Tyypillisesti pelissä on mukana kolme joukkuetta joista kaksi kerrallaan hyökkää ja yksi puolustaa. Jokaisessa joukkueessa komentaja jolla on komennossaan sektorijohtajia ja joukkueiden johtajia. Nämä pitävät huolen siitä, että tiedät pelin kuluessa mihin suuntaan sinun tulee mennä ja missä apua eniten kaivataan.

 

Jokaisella pelaajalla on määritelty peliin jonkinlainen rooli: tyypillisin rooli peruspelaaja jonka tehtävänä on toimia perus jalkaväkitehtävässä. Lisäksi pelistä löytyy lääkintämies ja PST-taistelijan roolit. Lääkintämies pystyy palauttamaan eliminoituja pelaajia takaisin peliin tietyn säännön mukaan. PST-miehen tehtävänä on normaali jalkaväkimiehen toimen lisäksi tuhota erillisellä aseella mahdolliset pelikentällä liikkuvat vastustajan ajoneuvot. Erikoisrooleilla on usein pelin sisällä käytössä omat kilpailunsa: viime vuosina on kisailtu mm. parhaan lääkintämiehen palkinnosta. 

 

Tarkempia tietoja rooleista, säännöistä yms. löydät "Ohjeet pelaajalle" -kohdasta.

Onko se hauskaa?

Se on ehdottoman hauskaa! Missä muussa tapahtumassa pääset hetkeksi eläytymään tehtävääsi yhdessä näin monen muun pelaajan kanssa! Olemme joskus laskeneet, että pelipäivän aikana ammutaan ilmaan yli miljoona värikuulaa! Mustelmat ovat niin halutessasi varmasti taattuja ja näistä peleistä riittää juttua jatkossakin sekä kaveriporukassa, että saunan lauteilla!

 

KERÄÄ OMA KAVERIPORUKKASI JA TULE MUKAAN!

 

 

LUE LISÄÄ MUIDEN KOKEMUKSIA: